Saskia

Meer over Saskia:

“Ik ben geboren op 23 augustus 1984 op de Hawaiiaanse klanken van het bandje waar mijn vader en opa in speelden. Zij hadden net hun repetitie in onze achtertuin gehouden op een zwoele zomeravond in augustus. Ik vond het tijd om ter wereld te komen. Ik ben vooral opgegroeid met Hawaii-muziek en ook Jazz-muziek was bij ons thuis altijd te horen. Al vroeg leerde ik mezelf gitaar spelen en ik ben dit altijd blijven doen.

Ik begon met Jazz zingen onder de hoede van Piet Hest, welbekend in Bergen op Zoom. Zo raakte ik vertrouwd met optreden en leerde ik veel van het samen musiceren. Ik begon met ukulele spelen en ik richtte de ‘Ohiki Hawaiians op samen met mijn vader. Later is Richard erbij gekomen en zo merkten wij dat we elkaar goed aanvulden op muzikaal gebied. Omdat wij een heel uiteenlopende muzieksmaak hebben, wilden wij samen een duo beginnen waarin we alles kunnen spelen zonder ons te beperken tot 1 genre. We hebben ons eerst gericht op de jaren ’60 en ’70, waar echt ons hart ligt, maar willen nu ook uitbreiden zodat we allround kunnen zijn.

Mijn muziekhelden zijn Maurice White van Earth, Wind & Fire, Jimi Hendrix, Billie Holiday, Ray Charles, India.Arie & Level 42.”

Scroll Up